FAQ items aan het laden...

Identiteit

Identiteit2023-02-09T16:29:05+00:00

Wie zijn wij?

Grondslag van de hervormde gemeente van Nederlangbroek

De hervormde gemeente van Nederlangbroek is onderdeel van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Onze gemeente heeft een gereformeerde grondslag. Dat houdt in dat wij in de traditie van de reformatie staan. Wij geloven in de Bijbel als het onfeilbaar Woord van God. In onze kerkdiensten staat de Bijbel centraal. De prediking is in lijn met wat de Bijbel zegt, roept op tot bekering tot God en tot een levend geloof. In de kerkdiensten lezen we uit de Herziene Statenvertaling en zingen we uit de Psalmberijming van 1773. Onze gemeente behoort tot de Gereformeerde Bond, de orthodoxe flank van de Protestantse Kerk in Nederland.

Geloofsbelijdenissen

Christenen vóór ons hebben het geloof verwoord in verschillende teksten. Onze gemeente wil hier trouw aan zijn. Wij belijden ons geloof met de Apostolische Geloofsbelijdenis, de geloofsbelijdenis van Nicea en de geloofsbelijdenis van Athanasius. Daarnaast stemt onze gemeente in met de Heidelbergse Catechismus, de Nederlandse Geloofsbelijdenis en de Dordtse Leerregels. Wij geloven dat al deze geschriften het Bijbelse geloof verwoorden.

Doop en avondmaal

In onze gemeente vieren we samen het heilig avondmaal en wordt de heilige doop bediend aan de kinderen van de gemeente. Dit zijn de sacramenten die Jezus Christus heeft ingesteld. Hierin ervaren we de trouw van God en weten we ons verbonden aan Jezus Christus en aan elkaar.

Een dienst bijwonen?

U bent van harte uitgenodigd een dienst bij te wonen. In de maanden mei tot en met oktober begint de morgendienst om 9:30 uur, in de maanden november tot en met april begint de morgendienst om 10:00 uur. De avonddienst begint altijd om 18:30 uur. Een psalmboek ligt voor u klaar bij de ingang van de kerk.

Tijdens de ochtenddienst is er in het Hervormd Centrum oppas voor kinderen. We hebben een groep van 0-4 jaar en een groep van 4-6 jaar die op de basisschool zit.

Komt u met de auto, dan kunt u parkeren op de parkeerplaats aan de Langbroekerdijk, ongeveer 100 meter van de kerk.

Overweegt u lid te worden van onze gemeente neemt u dan contact op via kerkenraad@hervormdlangbroek.nl. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Heeft u vragen over het christelijk geloof? Dan bent u van harte welkom bij de Alpha Cursus. Meer informatie over de Alpha Cursus of opgeven hiervoor kan via onderstaande knop.

Adres: Brink 8, 3947 NS Langbroek.

Meer informatie